ASSALAMUALAIKUM... SELAMAT DATANG ..

Tuesday, 3 May 2016

RAHSIA MADU YANG ADA DI DALAM TRIPLE M











Rasullah SAW amat menyukai minum madu yang dicampur dengan air sejuk. Amalan ini untuk tujuan amalan kesihatan. Rasulullah SAW juga suka minum air sejuk dan mencicip madu sebelum makan apa-apa diwaktu pagi. Antara khasiat amalan-amalan ini ialah:

  1. Menghilangkan balqham (kahak/lendir)
  2. Mencuci perut
  3. Membuang sisa-sisa makanan yang tertinggal di dalam perut yang tidak dicernakan dengan        sempurna dan menolaknya ke usus besar
  4. Menghapuskan sukatan dalam usus, menghilangkan senak perut dan sedu
  5. Memperbaiki fungsi buah pinggang, limpa dan hati. Rasullah SAW suka minum air yang telah disimpan semalaman di dalam suatu bekas.
Itu kelebihan madu sahaja. Bayangkan madu ini ada dalam Triple M. Fuhh memang dahsyat. Kebaikan yang ada dalam makanan sunnah semestinya ada hasilnya.. Ramai yang telah menggunakan minuman Triple M kembali sihat.















No comments

Monday, 2 May 2016

AMALAN MINUM AIR IKUT CARA SUNNAH RASULULLAH ADA KEBAIKANNYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السلام عليكم




Pasti semua antara kita sudah tahu tentang adab-adab minum kan? Sebagai contoh;

1) Membaca Bismillah.

2) Minum dengan menggunakan tangan kanan.

3) Minum secara duduk.

4) Minum dengan kadar 3 tegukan diselangi dengan Alhamdulillah

5) Mengucap Alhamdulillah setelah selesai minum.


Tapi tahukah anda semua, tentang amalan meminum air yang betul? khasiat di sebaliknya? Sedar tak sedar, kita semua lakukan tindakan tanpa kita tahu sebab dan kebaikannya. Baiklah, di sini admin nak share sesuatu yang simple dan bermanfaat untuk semua.

Minum air pada waktu yang betul akan beri kesan kebaikan yang mendalam terhadap  tubuh badan manusia. Antaranya ialah;

Meminum air selepas bangun dari tidur mampu meningkatkan tahap metabolisme, menjadi lebih peka dan sedar. Terdapat juga kajian di kalangan saintis Jepun mendedahkan bahawa amalan meminum segelas air selepas bangun dari tidur akan dapat membantu merawat beberapa penyakit seperti sakit kepala, sakit badan, sakit buah pinggang, masalah lemak berlebihan, asma, batuk kering, merawat jantung dan kencing kotor. Cukup sekadar 2 gelas air sudah mampu untuk mengiatkan semua organ dalam badan.

Selepas itu, setiap kali  30 minit sebelum makan, cuba kita amalkan dengan meminum 1 gelas air kerana ini akan memudahkn sistem penghadaman. Tetapi sekarang ini, ramai antara kita sekarang ini, minum air diselangi dengan makan makanan. Ini merupakan salah satu tabiat buruk yang boleh merosakkan diri sendiri, kerana ianya boleh membuat badan kita semakin lemah dan boleh menyebabkan berlakunya sindrom boroi, terutama untuk lelaki.

Cuma anda semua amalkan meminum 1 gelas air sebelum mandi. kebaikannya ialah dapat membantu menurunkan tekanan darah dalam badan. Ketika badan kita penat dan pasti suhu badan sangat tinggi dan untuk meredakannya, terlebih dahulu basahkan tekuk dengan air mineral @ air masak mati.

Akhir sekali ialah amalkan meminum 1 gelas air sebelum tidur. Badan ketika tidur akan melakukan proses pembakaran lemak secara semulajadi. Disebabkan itulah ketika kita bangun tidur, pasti kita akan rasa haus.Kebaikan meminum air sebelum tidur ini ilah, ianya akan mengelakkan serangan angin ahmar dan serangan jantung atau mati mengejut.

Setakat itu sahaja tips dan amalan meminum air dan khasiat di sebaliknya. Sama-samalah kita dapat amalkan untuk memastikan badan ita smua dalam keadaan sihat. Badan yang sihat akan memudahkan untuk kita beribadah. Ibadah akan lebih khusyuk dan amal dapat di tingkatkan.

Oh ya.. air yang dibancuh dengan Triple M pasti akan lebih berkhasiat untuk tubuh badan. tak percaya? Cuba dulu la.. Ok. Bye


No comments

Saturday, 30 April 2016

PENAWAR DEMAM DENGGI



Petua ini bukanlah untuk menggantikan perubatan moden, tetapi anda boleh jadikannya petua sampingan jika anda juga disahkan menghidap penyakit ini. Untuk pengetahuan semua juga, penyakit demam denggi ini belum mempunyai vaksin dan setakat ini cara rawatan yang digunakan di hospital-hospital adalah dengan hanya menambahkan jumlah kandungan air di dalam badan agar suhu kembali normal.

Cara Mengubat Deman Denggi


Air 100 plus – yang ni turut disarankan oleh doctor sendiri. .Boleh minum banyak-banyak.



Sup ketam – untuk yang ini, anda disarankan untuk menggunakan ketam nipah.


Air daun pegaga – ada yang kata bukan guna daun pegaga biasa tetapi pagaga cina. Kalau susah sangat bolehlah beli air daun pegaga kat HPA.


Air daun betik – kalau anda rasa air daun pegaga tu tak sedap. Air daun betik ni lagi tak sedap. Tapi kalau rasa anda sayangkan nyawa, tak perlulah fikir panjang ye…..


Daun pokok semambu – yang ni bukan untuk diminum, tapi sekadar untuk digosokkan pada bahgian badan. Bila ruam atau bintik-bintik merah dah mula keluar, kita akan rasa miang atau gatal sampai sukar untuk tidur. Ambil segenggam daun ni dan gosokkan pada bahagian bintik-bintik merah tersebut.


Aiskrim vanilla – kononnya ada yang pernah diberitahu oleh seorang cina, aiskrim vanilla juga boleh digunakan. Aiskrim ni juga boleh dimakan kalau anda sakit tekak.


Air barli campur garam – petua ni untuk mengubati Chikungunya. Itu yang diberitahu oleh seorang warga Bangladesh. Mungkin boleh juga anda gunakan untuk mengubati denggi ni


Triple M - ini merupakan formulasi sunnah hasil kajian 10 tahun Team R&D UKM yang diketuai oleh Dr Wan Nasyarudin. Testimoni pengguna dari penghidap penyakit denggi itu sendiri telah membuktikannya.


Bagaimana untuk mendapatkan Triple M ?


Untuk membeli Product Triple M Sila SMS/WHATSAPPS :


TripleM><ProjekSunnah ke NO.HP:

0111-684 0717 / 018-2266623

Biasanya sesiapa yang pernah menghidap denggi ni akan menghidapnya sekali lagi dalam tempoh setahun. Jadi berhati-hatilah.
No comments

Tuesday, 12 April 2016

PENYAKIT KENCING MANIS SEMBUH DENGAN 7 SACHET TRIPLE M





Alhamdulillah, hasil testimoni daripada pengguna produk TRIPLE M. Setelah mengamalkan 7 sachet TRIPLE M, Abg Ali ( bukan nama sebenar) telah pulih dari penyakit kencing manis.

Penggunaan produk TRIPLE M secara konsisten setiap hari dan di selangi dengan melakukan BEKAM di tempat yang berkudis, Akhirnya dengan izin ALLAH s.w.t. Abg Ali mampu menarik nafas lega.

Penderitaan yang dialami selama hampir beberapa tahun yang lepas sudah pasti memberikan kesan yang sangat dalam terhadap Abg Ali.

Kini Abg Ali boleh duduk dan berjalan seperti sedia kala dengan hanya mengamalkan TRIPLE M.

APA ITU TRIPLE M???

Produk Formulasi Sunnah Hasil Kajian Team R&D UKM selama hampir 10 tahun yang di ketuai oleh Dr Wan Nasyrudin Wan Abdullah. 


Untuk Info Lanjut Pasal Testimoni TRIPLE M. Boleh click
www.projeksunnah.com

Wasap : 0111684 0717
Wasap : 0111684 0717
Wasap : 0111684 0717


No comments

ABANG POLIS NI KONGSIKAN 3 CARA UNTUK MENGATASI PERUT BUNCIT


Saya Haikal, bekerja sebagai polis di Shah Alam. Kerap berjalan dan meronda kawasan sekeliling dengan menggunakan kereta. Untuk berjalan memang rasa malas. Rajin cuma sampai masa kawad sahaja.

Azam 2016, nak mengempiskan perut yang buncit. Kadang-kadang rasa termengah-mengah masa membuat rondaan. So memang tak ada cara lain utk menghilangkan sesak nafas ni. 

Dengan azam yang membara saya pun atur strategi yang menjimatkan masa dan kewangan untuk kempiskan perut. 

1) Saya kerap melihat mereka2 yang mahu kuruskan badan mengamalkan minuman teh hijau. Teh hijau adalah metabolisme booster, ia boleh membantu tubuh untuk membakar kalori dengan cepat dan mudah. Setelah mencuba hampir sebulan lebih, masih juga tiada kesan positif. 

2) Saya teruskan dengan plan kedua, iaitu mengamalkan senaman di gym, tambahan dengan rondaan di kilang ia dapat membantu membakar lemak di dalam badan. Setiap kali melakukan aktiviti ini, badan basah dengan peluh. Berat badan ada menurun sikit, tapi perut tetap kekal buncit. 

3) Setelah hampir putus asa. Saya jumpa dengan Cikgu Fitness untuk mendapatkan penjelasan. Cikgu Fitness memberi pendapat ada sesetengah orang memiliki lemak yang tepu, kerak dalam usus dan pembuangan air besar yang tak lawas boleh menyebabkan perut kekal atau terus membuncit. 

Cadangan beliau amalkan pemakanan sayur-sayuran dan buah-buahan untuk melancarkan pembuangan. 

Beliau juga ada membuat kajian kepada beberapa individu yang mengamalkan MEKA VINIGA, sangat membantu melawaskan pembuangan dan sekaligus mengempiskan perut yang buncit. 

Setelah mengamalkan Meka Viniga..saya pun sangat tak sangka, rupa-rupanya banyak kerak dalam usus. Sehari 4 kali membuang untuk 2 hari pertama pengambilan Meka Viniga. Sangat-sangat rasa lapang dan selesa sekarang. Alhamdulillah..memang nampak sangat perubahan positif pada perut sendiri. 

Siapa nak saya tolong dia dapatkan Meka Viniga, 
kena ikut arahan saya ni baik-baik. 

1) SHARE stori saya ni, ataupun 
2) TAG memember yang buncit 
3) Whatsapp <<<< MV >>>> ke +60111 684 0717 

Nanti saya bagi diskaun atau free pos. Nak COD ke apa, kita bincang tepi. 

Meka Viniga = Pilihan Clean Colon yang diiktiraf KKM & Halal 
Meka Viniga = Kasi Clean kerak usus tanpa was-was 
Meka Viniga = Sedut-sedut kurus

No comments

Friday, 8 April 2016

PROMOSI | PELUANG CUTI-CUTI SECARA PERCUMA DI KRABI




Alhamdulillah, bulan April  telah menjengah tiba. Seperti biasa, setiap bulan pihak Mekaray akan menganjurkan cabaran yang sanagt mudah sesuai dengan tag line syarikat iaitu  "Simple, Practical & Achieveable". Untuk bulan April ini, Cabarannya ialah seperti apa yang anda lihat dalam gambar di atas. Sesiapa yang mendapat  bonus hasil jualan sebanyak RM5000 maka anda akan layak untuk pergi ke Karabi dengan PERCUMA.

Melancong ini memang menggembirakan hati. Sebab itulah ramai yang kita lihat suka travel, ada yang secara gamble seorang diri dan ada juga yang berkumpulan melalui pakej-pakej yang ditawarkan. Setakat ini, saya sudah merasa nikmatnya hidup di luar negara. Walau sehebat mana pun tempat yang saya pergi, tetapi masih tidak dapat menandingi tanah air sendiri. Menghabiskan masa berbulan-bulan di suatu tempat, sekejap ke India, sekejap ke Pakistan, kejap ke Korea dan kejap ke US. 

Semua ini kita akan dapat kalau tiada masalah kewangan. Ok. Sekarang ini, untuk percutian di Krabi ini. Saya bagi kepada anda semua secara percuma. Mahu ke tidak? No Pain no Gain itulah yang kita kena ingat. Baiklah, saya akan ajarkan bagaimana caranya untuk pergi ke Krabi dengan Percuma.


Pertama 
Anda hendaklah mendaftar sebagai ahli Mekaray 


Kedua 
Anda perlu menggunakan produk Mekaray, kongsikan pengalaman dan manfaat 
yang anda rasa pada semua.

Ketiga 
Lakukan langkah kedua secara sungguh-sungguh dan konsisten agar mampu 
menghasilkan jualan sebanyak RM5,000.

Keempat 
Lakukan langkah ketiga selama 1 bulan, maka ganjarannya ialah 
Percutian Percuma ke Krabi 3 hari 2 malam.


Saya yakin mesti dalam kepala anda fikir alamak susahnya, padam perkataan susah. Tak susah pun sebenarnya. Persoalan die anda nak atau taknak itu aje. Kalau nak bukan setakat RM10,000. Rm20,000 pun tak jadi hal. Plus dengan jualan yang anda lakukan, anda akan dapat bonus harian dan setiap bulan dari Mekaray. Boleh tampung belanja rumah, bayar duit kete, sewa umah, personal loan, belanja anak-anak semua.

Ha untung tak? Time orang lain berjimat cermat, tolak duit itu ini kita boleh buat saving xtra plus menabung untuk berjalan lagi ha apemacam? Jom cabar diri. Jika anda seorang yang bersungguh-sungguh, fokus bekerja, fokus pada matlamat, tidak putus asa, rajin, suka belajar, mampu rendahkan ego untuk belajar, tiada alasan dan pantang menyerah.

Maka tak lain tak bukan andalah orang yang selayaknya berjaya dalam apa jua lingkungan, bidang atau apa saja yang anda lakukan. Akak takmo bagi janji manis-manis sangat, sebab berniaga ni kene ada hati yang kental, tapi kalau difikirkan semula buat bisnes Mekaray banyak dah yang senang.

Produk dah popular dan dah sangat diyakini kehebatannya, kesannya, kualiti dan tahap keselamatan yang tiada kompromi. So kita tak perlu nak intro, nak kenalkan produk pada market sebab orang ramai dah tahu. So jom sahut cabaran ni, cabaran bulan-bulan akan datang, pastinya lebih mencabar. Tapi bukan untuk kita terima je, hadap je ape pun.

Tapi untuk kita cari jalan, ikhtiar dengan segenap anugerah yang Allah dah bagi. Tubuh badan yang sihat, ibubapa, anak-anak, isteri/suami. Semua ini adalah ledakan semangat kita untuk terus berusaha apapun badai yang bakal datang. Dengan latihan, sokongan, ilmu yang bakal dikongsi dengan anda. Anda bagi 100% effort. Ucapan selayaknya untuk anda ialah...Selamat Datang Ke Krabi.

Cepat - cepat ambil iphone, smartphone anda, boleh call/sms/wasap/telegram akak,  +601116840717. Akak dah ready nak reply ni ;)

Ok jumpa di Krabi.
No comments

Masalah Kesuburan Punca Keretakan Rumah Tangga


Tidak dapat dinafikan setiap pasangan kebanyakan berkahwin dengan pasangan pilihan sendiri dan mengharapkan bahagia sehingga ke akhir hayat. Akan tetapi, bagi segelintir pasangan impian tersebut terkandas di pertengahan jalan.

Pelbagai masalah seperti masalah kewangan, kecurangan dengan penglibatan orang ketiga dan juga masalah kesuburan merupakan salah satu faktor-faktor yang menyumbang kepada penceraian di kalangan pasangan.

Faktor lain seperti tidak bertanggungjawab, tidak ingin dimadukan, ketagihan dadah atau alkohol serta juga perbalahan dengan keluarga pihak mertua.



Wanita kerap disalahkan punca ketidak suburan


Tidak dinafikan, secara umumnya masyarakat kita sering mempersalahkan pihak wanita jika terdapat masalah kesuburan di dalam sesuatu pasangan. Akan tetapi ini bukanlah puncanya di dalam kesemua kes-kes ketidaksuburan.

Kadang-kala kedua-dua belah pihak lelaki dan perempuan mempunyai masalah kesuburan. Boleh dilihat sekarang, rata-rata terdapat peningkatan masalah dari pihak lelaki di mana terdapat kemerosotan dari segi kuantiti dan kualiti. Oleh itu, satu pasangan itu hendaklah memeriksa sperma sekiranya mengalami masalah kesuburan.


Masalah Hubungan Intim


Peningkatan masalah hubungan intim di antara pasangan Malaysia turut juga menyumbang kepada peningkatan kes perceraian. Masalah tidak serasi secara seksual, hubungan intim yang hambar menyebabkan stress antara pasangan tersebut.

Ini adalah kenyataannya. Anda boleh juga mencuba produk yang berasaskan bahan sunnah sebagai ikhtiar. Tak salah kita kembali kepada sunnah atau perubatan islam. Kerana apa yang telah di beritahu oleh Baginda Rasulullah saw sudah pasti ada kebaikan dan khasiatnya yang tersendiri. Cuma sekarang ini, bergantung kepada kita untuk mempercayainya atau tidak.

Niat saya untuk berkongsi tentang produk Meka Viniga ini adalah untuk menambahkan nilai kehidupan anda ke arah kebahagian yang berpanjangan dan membantu untuk menyihatkan rahim dan kesuburan wanita.

Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid tidak menentu, masalah dalaman dan miss V ataupun rahim serta bagi wanita yang baru melahirkan anak. Saya cadangkan untuk menggunakan Meka Viniga selain mengamalkan vitamin C dan E

Berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut dan ingin mengetahui kelebihan produk Meka Viniga?



Bagaimana untuk mendapatkan MEKA VINIGA?

Untuk membeli Product Meka Viniga Sila SMS/WHATSAPPS :

Meka Viniga><NAMA PENUH ke NO.HP:
0111-684 0717 / 018-2266623



No comments